YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARLARI !…

467
Ana Sayfa ·Köşe Yazılarından Alıntılar ·YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARLARI !…

YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARLARI !…
YSK’nın kararından sonra, özellikle AK Parti ve Hükümet, “hedef tahtası”na oturtuldu… Bu kararı sanki “Hükümet” aldırmış gibi, herkes Hükümet’e yükleniyor.
El insaf!.
“YSK’dan en çok çeken” partilerden biri de AK Parti değil midir?..
Hele hatırlayın:
* AK Parti’yi kurarak, “halktan büyük teveccüh” gören Tayyip Erdoğan, “YSK engeli”ne takılıp, “2002 seçimleri”ne giremedi!..
* Aynı YSK, “2009 seçimleri”nde de “vatandaşların kimlik numarası” ile ilgili “sorun” çıkardı… Malûm; nüfus cüzdanlarında “kimlik numarası” bulunmayanlar oy kullanamadı!..
* Meclis; “halk oylaması” sürecini “60 gün”e indiren bir karar aldı ama YSK, “hayır” dedi ve süreyi “120 gün” olarak uyguladı!..
Yine malûm ki;
* Hükümet, “gurbetçiler”in, bulundukları ülkelerin “elçilik” ve “konsolosluk”larında kurulacak “sandıklar”da veya “elektronik” ortamda “oy” kullanması kararı almış, Almanya’da da “olumlu” görüş bildirmişti… Merkel; “Bizden yana problem yok” demişti.
O gün Almanya’da bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan da, bu olumlu gelişmeyi “gurbetçi”lere duyurmak üzere kürsüye çıkmıştı ki; günlerden “Pazar” olmasına rağmen, YSK görüşünü açıklamıştı:
“Bu seçimde olmaz, gelecek seçime!”
Hoppalaaa!..
Erdoğan o kadar zor durumda kalmıştı ki, resmen açığa düşmüştü!..
O sinirle diyordu ki;
“Arkadaş, siz beni sabote mi ediyorsunuz?.. YSK’nın aldığı bu karar, yurt dışındaki vatandaşımızın seçme ve seçilme özgürlüğüne tokattır… Kararda siyasi boyut var mı, onun takdirini de millete bırakıyorum… Ama, YSK bunu yapmamalıydı!..”
Söyleyin Allah aşkına;
YSK’dan bu kadar “tokat” yiyen bir partiyi, “YSK ile irtibatlandırmak” mantıklı mıdır?..
Belli ki;
Birilerinin amacı “üzüm” yemek değil, “bağcı” yı dövmek!..

Hasan Karakaya

Araç çubuğuna atla