BALIK HAFIZALI TOSUNLARA!….

Perşembe, Aralık, 2011
421
Ana Sayfa ·Güncel Forum ·BALIK HAFIZALI TOSUNLARA!….

LAİKLİK ELDEN GİDİYOR DU !…
19 Eylül 2003’te, bir kısım öğretim üyesi ve rektör, gizlice Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un makamına gitti.
Onlar, “gizli” sanıyorlardı ama meğer Jandarma Genel Komutanlığı’nda bütün görüşmelerin notları tutulmuş, Eruygur, darbe teşebbüsüyle suçlanınca, bu notlar da ele geçti.
Orada, rektörler, (Şimdi birkaçı Ergenekon sanığı) “Laiklik elden gidiyor; Kubilay olmaya hazırız” gibi konuşmalar yapmış.
Ayrıca, gene o toplantıda, “Anıt Kabir’e yürüyelim, Ata’ya şikâyet edelim” kararı alınmış.
Nitekim 25 Ekim’de (2003) o yürüyüş gerçekleşti.
Hatta herkes, Türk Solu’nun açtığı “Ordu göreve” pankartının yanında, Kemal Gürüz ve Kemal Alemdaroğlu’nun fotoğraflarını hatırlar.
Bütün bunlar suç mu değil mi, bu tarafını bilemem ama en azından katsayının ne kadar büyük bir mücadele sonucunda kaldırıldığını göstermek açısından önemli.

 


1. ORDU KOZMİK ODASI’NDAKİ BELGELERLE, DONANMA ÜSSÜ’NDEKİLER AYNI ÇIKTI…
Selimiye Kışlası 1. Ordu Komutanlığı Kozmik Oda-sı’ndaki Balyoz darbe planı belgeleri ile Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde ele geçen belgelerin birbiri ile aynı olduğu ortaya çıktı.
Savcı Hüseyin Ayar, 3. Balyoz iddianamesi ek delil klasörü 5. DVD 61 numaralı klasör içindeki şüpheli Osman Başıbüyük’ün tespit tutanağında bu benzerliğe dikkat çekti.
Tutanakta, dönemin Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral İbrahim Fırtına adına imza açılmış ‘Oraj Planı’ isimli belgenin Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki belgelerle benzerliği şu ifadelerle anlatıldı: “Bu belgenin, 2010/185 sayılı iddianame ve eklerinde yer alan (17) numaralı CD’de ‘Oraj Hava Harekat Planı’ isimli klasör içerisinde bulunan Oraj Planı.doc isimli belgeyle birebir aynı olduğu görülmüştür.”

 

 

Çeşitli Makale ve Yazılarım için:
http://www.turklider.org/TR/DesktopDefault.aspx?tabid=1583 da ” Haluk Cangökçe Gözüyle”

 

Araç çubuğuna atla