“HAYIRLI CUMALAR” SÖZÜNDEN RAHATSIZ OLMAK!…

545
Ana Sayfa ·Din & İnanç ve Felsefe ·“HAYIRLI CUMALAR” SÖZÜNDEN RAHATSIZ OLMAK!…

“HAYIRLI CUMALAR” SÖZÜNDEN RAHATSIZ OLMAK!…

Epey zamandır sosyal iletişim ağı Facebook’ta hoşuma giden bir şey yapılıyor..

Anlamlı veya özel günlerde, tanıyan tanımayan herkes birbirine iyi dileklerde bulunuyor..

Özellikle Cuma günleri her bir profilden, “Hayırlı Cumalar” temennilerinin yükselmesi ve o temenni iletisinin altına iliştirilen yorumlar müthiş bir insani bağ oluşturuyor..

Böylesine masum, böylesine temiz bir paylaşımdan rahatsız olmak mümkün mü? “Normal olan bireyin” rahatsız olması mümkün görünmüyor tabi ki…

Ama gelin görün ki, birileri bu güzel temennilerden bile rahatsız oluyor…

“Bu ülkenin bayramı tatilleri yetmezmiş gibi, şimdi de “Hayırlı”- “Mübarek” gibi sıfatlarla Cuma günlerini kutlama modası çıktı.” diye saçmalıyorlar…

Okumayı romandan, veya tırışka hikayelerden ibaret sanan, varoluşun nedeni okumamış, araştırmamış veya araştırmaya tenezzül etmemiş bu insanlar, Cuma’ya neden “mübarek gün” denir, “Cuma üzerine kaç ayet indirilmiştir, diğer günlerin böyle bir ayetle taçlandırılma durumu var mıdır yok mudur?” diye öğrenme zahmetine girmiyorlar..

Ama lafa gelince hepsi müslüman!.. Modern dindarlar!?.

“Modern din” diye diye işte bu hale geldik maalesef..

“Elhamdülillah” demeyi dahi bilemeyip “Erhamdurillah ben de Müslaman’ım” diyen acizler bunlar…

Böyleleri, Kurban Bayramı’nda kurbanlık kesenlere, “Barbarlar.. Yine ortalığı kan gölüne çevirdiler. Kesilen mi hayvan, kesen mi hayvan” diye hakaret eder..

Ama “Aralık ayı”na girilmesiyle birlikte kıçından ter akıncaya kadar fıldır fıldır yılbaşı gecesi masasına konulacak içi pilavla doldurulmuş hindi aramaya koyulur..

Bir sonraki seneye girmeye 10 saniye kalınca “Dokuuuuzz, sekiiiz, yediiii….biiiir ve sıfııııır.. Huuuuuuu, heyooooo.. Oleyyyyy yuppiiiii” diye hezeyanlar içinde çığlık atmak bir inançtır. Hatta inançtan öte bir dindir ama Cuma’da saf tutmak bir ayindir, çıkarcılığın daniskasıdır böylelerine göre!..

Böylelerinin bir yakını can verdiğinde, “Allah rahmet etsin… Nurlar içinde yatsın” diyemez..

Allah ve Nur gibi gericilerin (!) ağzından dökülen cümleler onların ağzına yakışmaz..

Onlar, “Tanrı O’nu bizden çok sevdi ki yanına aldı.. Zaten hiç bir yere uğramadan direk cennete gitti.. Işıklar içinde uyusun.. Yüzüne projektörler vursun” derler..

Dikkat ediniz, “Allah” da demezler.. Ne kadar modern olduklarını “Tanrı” diyerek dışa vururlar!

Sadece zaman zaman “İsmen Müslüman” olurlar ama “cismen neye tabi oldukları asla belli olmayan güruh”tur bunlar..

Domatesin, karpuzun veya şeftalinin çekirdeğinde yazan “Allah” sözüne de, bülbülün, “Allah” diye şakımasına da anlam verecek idraktan yoksundurlar..

Hayvanları severler sevmesine ama, gagasını suya her sokuşunda başını semaya kaldırıp yaradana adeta şükreden kuşun beyninden daha ufaktır beyinleri..

Hac onlar için Suudi Arabistan’a fuzuli olarak akıtılan bir milli gelirdir..

Eyfel Kulesi’ni ziyaret, Barcelona kaçamağı veya Londra sokaklarında tur atmak onlar için tavafların en yücesidir..

Envay çeşit eğlence kulüplerinde çalan, “Gel gel acimicaaak”, “Sevişmeden uyumayalım” “hüp diye içine çek beni” müzikleri “ezan”ları,  o müzikle birlikte tepinmek namazların en mukaddesidir onlar için ama, tam da uykuya dalacakları saatte okunan Sabah Ezanı gürültü kirliliğinden öteye geçmez..

Geçse bile “Anlamıyoruz ki bari Türkçe okunsun yahu” derler!

Kurban olduğum Allah!

Daha Kur’an’ı indirirken aramızdan bu tür okumuş ve kültürlü “Modern Müslümanlar”ın çıkacağını bilmiş, bize de mesaj vermiş:

Buyurmuş ki; “İndirilen kitaplarla amel etmeyenlerin hali, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin haline benzer. Allah’ın ayetlerini inkar eden kavmin hali ne çirkin.. Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.” (Cuma Suresi)

Baca eğri de olsa duman her zaman düz çıkar.. Eğri büğrü insanların böyle abuk subuk konuşmaları, dini küçük düşürme çabaları, düzgün insanları dinlerine daha sıkı sıkı sarılmaya sevkediyor.. Bunu tarih boyunca anlamadılar. Anlamayacaklar!

Herkese şimdiden “HAYIRLI CUMALAR”…

Alıntı: Süleyman Özışık

————–

Eğer söylenecek sözünüz varsa ekleyin..

Eğer söylenecek sözünüz yoksa sözleri okuyun..

Okumaya da zamanım yok diyorsanız..

O zaman PAYLAŞ ın birileri mutlaka okur…HALUK CANGÖKÇE

***

Çeşitli Makale ve Yazılarım için:

http://www.turklider.org/TR/DesktopDefault.aspx?tabid=1583 da ” Haluk Cangökçe Gözüyle”

Araç çubuğuna atla