WEB SİTEME GELEN, “TENKİT” YORUMA VERDİĞİM CEVABIMDIR…

Cumartesi, Ekim, 2011
391
Ana Sayfa ·Bam Teli ·WEB SİTEME GELEN, “TENKİT” YORUMA VERDİĞİM CEVABIMDIR…

dy@yahoo.com ADRESİNDEN WEB SİTEME GELEN, TENKİT YORUMA VERDİĞİM CEVABIMDIR…

Sayın,…….(İsmini belirtmediğin için sana nasıl hitap edeceğimi bilemedim)

Beş ay önce internet dünyasına giren web siteme gelen 50.000 (Ellibin) ziyaretçimin arasında en aykırı ve “uç” bir yorum senin ki oldu inan!..
Benim fikirlerime katılırsın veya katılmazsın, o senin bileceğin bir iş.
Ancak; mailine “DOĞRU YAZ” diyerek başlaman hiç hoş olmamış.

Tenkit yorumunun ilk bölümünde; “Geçim sıkıntınız olmayabilir. Ancak bu halk sefalet içinde…
Ülkenin neyi var neyi yok satılmış, olmayan terör 9 yılda azmış, dış güçler şimdi de biraz Osmanlıcılık oyna diyorlar, ne zamandan beri Müslüman ülkelerin rejimleri değiştirmeye yönelik oyunlara katılmak bu ülkenin vazifesiydi. Hangi dönemde böylesine başıboş dış politika izlendi” yorumunu yaparken, içinde ki AKP düşmanlığı gözlerin kör etmiş …
Bu nasıl bir histeridir böyle?
Hiç mi etrafına bakmıyorsun?…Hiç mi basını ve görsel medyayı takip etmiyorsun? (Sanırım okuduğunuz gazete “SÖZCÜ”, izlediğin TV “STAR” )..
AK Parti’nin kimi icraatını eleştirebilirsin, yanlışları sıralayıp doğruları da alt alta yazar bunların yapılmasını isteyebilirsin..
Ama son sekiz yıla bakıp “Korku İmparatorluğuuuuu!” narasını koyuverirsen…(Seni aklı başında kimse ciddiye almaz)…
AKP; Yüksek seviyede bir büyüme sağlamış. Enflasyonu tek haneli rakamlara indirmiş. Faizler baş aşağı gitmiş. Milli gelirimizi yükseltmiş, Vergi gelirlerini attırmış, Bütçe açığını azaltmış, Türkiye’de  bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 19’dan yüzde 3’ün altına geriletmiş. Kamu borç yükü yüzde 96’dan yüzde 40’a gerilemiş, Avrupa ekonomik krizlerle sarsılırken, Türkiye krizden “teğet” geçmiş, Maliyesi sağlam.
Yüzde 60’lardan yüzde 5’lere indirilmiş bir enflâsyon oranı, bu sürede 3 misli arttırılmış GSMH ve millî gelir, ihracatta mucizevî artış ve iki defa üst üste büyümede Avrupa birinciliği ve Dünya ikinciliği…Üstelik ekonomik krize ve can çekişen dünya ekonomilerine rağmen…
TÜSİAD gibi, içi tıka basa “ekonomist” dolu kimi kurumların “Erdoğan IMF ile anlaşmazsa batarız” demesine rağmen, IMF’siz yola devam edilmiş ve başarı sağlanmış…
Türkiye yaklaşık on yıldır çabalıyor. Bu süre içinde taşlar bir bir yerine oturtulmuş.
Dahası; Önceki dönemlerde alınan yüksek faizli IMF borçlarını da sıfıra yaklaştırmış…
Dışpolitikada “Emredersiniz” dönemini bitmiş,
Türkiye’nin etkisini arttırmış, eskiden olduğu gibi Türkiye’yi İslam dünyasının liderliğine doğru ilerletmeye başlamış,
Daha önce yapılamayanlar yapılmış..
Orduyu asli görevine döndürme, hukuku siyasetten arındırma, devlet kurumlarına işlerlik kazandırma, enflasyonu düşürme, ekonomiyi canlandırma, Türkiye’yi IMF’ye muhtaç durumdan kurtarma, devlet televizyonuna Kürtçe yayın yaptırma, nihayet İsrail’i özür ile yalnızlık arasında tercihe zorlama ve tüm bu konularda dik duruş gösterme gibi, birkaç yıl öncesine kadar tasavvur dahi edilemeyen şeyler hayata geçirilmiş..
Dolayısıyla Türkiye’yi güçlü kılan bu politikaların sahiplerini takdir ve tebrik etmek gerekmez mi?
Bize düşen emeği geçenleri takdir etmek, en azından onlara haksızlık etmemektir.

Tenkit yorumunun son kısmında;  “Nisa 90 ayeti bir Müslüman ülkenin bir Hristiyanla işbirliği yaparak başka Müslüman ülkeleri vurmasını yasaklıyor”?…demişsin..
Ve bu yazının (kendince) inandırıcı olması  ve fikirlerinin haklılığını doğrulamak adına da, Kuran’ı Kerimden alıntılar yaparak;
“Nisa 90 ayeti bir Müslüman ülkenin bir Hristiyanla işbirliği yaparak başka Müslüman ülkeleri vurmasını yasaklıyor.” ifadesini okuyunca, senin din bilginin zayıf olduğuna ve Kuran’ı Kerimi (Meal dahi olsa) hiç okumadığın kanısına vardım..
Nisa Suresinin 90. Ayetide senin dediğin gibi ;”Bir Müslüman ülkenin bir Hristiyanla işbirliği yaparak başka Müslüman ülkeleri vurmasını yasakladığından falan bahsetniyor…(Bu arada hatırlatayım de tevbe et..Kuran’ı Kerimde yazılmayan ve olmayan bir şeyi, “Kuran da yazıyor “demek şirke girer ve en büyük günahtır)
Bak, Nisa Suresi nelerden bahsediyor, yazayımda öğren…
Nisa Suresi; Miras Hukukundan, Aile ilişkilerinden, Ahlaktan (fuhuş ve zinadan), Evle ve ellilik hukukundan, Tevbeden, cimrilikten, gösterişin kötülüğünden, güsülden, teyemmümden, Kuran’a imandan, şirk koşmaktan, Cennet ve Cehennem den, Resule itaatden, Allah yolunda savaştan, Selam vermenin güzelliğinden, Kıyamet gününden, öldürmenin büyük günah olduğundan, Namaz dan, Şükürden bahseder…
90.cı Ayet ise; “Ancak sizinle aralarında andlaşma bulunan bir kavme sığınanlar ya da hem sizinle, hem kendi kavimleriyle savaşmak (istemeyip bun)dan göğüslerini sıkıntı basıp size gelenler (dokunulmazdır.) Allah dileseydi, onları üstünüze saldırtır, böylece sizinle çarpışırlardı. Eğer sizden uzak durur (geri çekilir), sizinle savaşmaz ve barış (şartların)ı size bırakırlarsa, artık Allah, sizin için onların aleyhinde bir yol kılmamıştır.” der…

“Sadece namaz kılarak Müslüman olunmaz, üstelik abdest almaksızın yüzdeki pudralarla”…diyerek ne demek istedin doğrusu anlayamadım..
Son söz olarak sana şunu söylemek istiyorum…
Senin din bilgilerinin toplamı, benim İslamiyet, Müslümanlık ve din bilgilerimin zakatı dahi olamaz…
Bilmam anlatabildim mi?..

Bana önerdiğin kitapların bir çoğunu okudum ve kütüphanemde ki binlerce kitabın arasında birçoğu mevcut..
Bu arada bende sana birkaç kitap önereyim…
İstifade edeceğimi umarım!…
 

Lozan Zafer mi, Hezimat mi ?.(3 Ciltdir)..Kadir Mısıroğlu
İslam Dünya Görüşü……………………………          “
Yağmalanan Ülke Türkiye… Abdurrahman Dilipak
Çelik Çekirdek………………….Şamil Tayyar
Operasyon Ergenekon………           ”     
Gölge İktidar…………………..            “
Mösyö……………………………Mehmet Baransu

Ne o….Yazarları beğenmedin mi?…
Ben de senin bana önerdiğin kitapların bir çok yazarından nefret ediyorum ama yine de okuyorum..
USANDIM…
Sözü dost, özü düşmandan usandım,
Dili mümin, kalbi şeytandan usandım,
Herkesin kahrı çekilir ama,
Ben davasız Müslüman’dan usandım.

Araç çubuğuna atla