YAPILANLARI GÖRMEK İÇİN İNSAFLI OLMAK YETERLİ!…

2577
Ana Sayfa ·Köşe Yazılarından Alıntılar ·YAPILANLARI GÖRMEK İÇİN İNSAFLI OLMAK YETERLİ!…

YAPILANLARI GÖRMEK İÇİN İNSAFLI OLMAK YETERLİ!…
Dünya, içinde girdiği küresel ekonomik kriz komasından hala çıkabilmiş değil. Komşumuz Yunanistan, belki de etkisini uzun yıllar üzerinden atamayacağı ağır bir ekonomik bunalım yaşıyor. Öyle ki, batarsa bütün Avrupa’yı da kendisiyle birlikte batırabilir. Ayrıca, diğer Avrupa ülkelerinin durumu da hiç iç açıcı değil.
İşte böyle bir dünyada, Türkiye ekonomik anlamda Avrupa’yı kıskandıran bir performans sergiliyor. Büyüme hızıyla, ihracat artışıyla, yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi oluşuyla parmakla gösterilen bir ülke haline geldi.

Bunun için, son G-20 zirvesindeki Başbakan Erdoğan’ın başı dik ve ayağı yere sağlam basan tavrıyla, Yunanistan Başbakanı Papandreu’nun Merkel karşısındaki elpençe divan duruşunu hatırlamak bile, sanırım pek çok şeyi net olarak ortaya koyacaktır.
Tayyip Erdoğan’ın her gün değişim yönünde önemli adımlar attığı ‘Yeni Türkiye’de artık faili meçhuller ve insan hakları ihlalleri yok. Geçmişte, herkesin adını bile telaffuz etmekten korktuğu “Kürt sorunu” konusunda devrim niteliğindeki adımları da yine Tayyip Erdoğan attı. Bugünlerde, terörle demokrasi arasındaki ince çizgiyi yok sayanlar bu duruma itiraz edebilirler. Ama kimse unutmamalı ki, Türkiye’yi Kürt sorunu gerçeği ile yüzleştiren ve bir bakıma devletin geçmişteki hataları için özür dileyen tek lider Tayyip Erdoğan’dır.
Tayyip Erdoğan’ın inatla ve ısrarla sürdürdüğü değişim ve demokrasi rotasının, Türkiye’yi daha özgür, demokrasi kalitesi daha yüksek, ekonomik olarak başı daha dik bir ülke haline getirdiğini görmek için illa AK Parti çizgisinden gelmek gerekmiyor.
Sadece yapılanları görmek ve insaflı olmak yeterlidir.

 

Çeşitli Makale ve Yazılarım için:
http://www.turklider.org/TR/DesktopDefault.aspx?tabid=1583 da ” Haluk Cangökçe Gözüyle”

Araç çubuğuna atla