ALAYIMIZ BİDON KAFALIYIZ NETEKİM!….

Cumartesi, Haziran, 2011
502
Ana Sayfa ·Köşe Yazılarından Alıntılar ·ALAYIMIZ BİDON KAFALIYIZ NETEKİM!….

ALAYIMIZ BİDON KAFALIYIZ NETEKİM!….
22 Temmuz 2007 günü sabah erkenden sandık başına gittim; oyumu büyük bir kararlılık, hatta hırsla AK Parti’ye verdim ve bu tercihimden ötürü kesinlikle pişman değilim.
Tarihî bir gün, tarihî bir an ve tarihî bir karardı benim için. Akşam saatlerinde bir baktık, milletin ‘alayı birden’ aynı tepki ve kararlılıkla koşmuş sandığa.
Haftasına kalmadı “Göbeğini kaşıyan adam” edebiyatı yayılıverdi.
Sırf bu buluşun sahibini haklı çıkarmak için o gün, gömleğimden birkaç düğme çözüp göbeğimi kaşıdım, sonra da aynaya bakıp bidon kafalı olup olmadığımı kontrol ettim. Evet, biraz benziyordu galiba bidona, “Bu adam işi biliyor arkadaş” diye gülümsedim. “Nasıl da biliverdi bidon kafalı olduğumu…”
Bilirsiniz, partici filan değilim ama bidon kafalıyım ya, şânıma halel gelmesin diye yarın da AK Parti’ye oy vereceğim nasipse. Ne zaman önümde bir sandık sûreti belirse aklıma hemen halkını kısa bacaklı, bidon kafalı, göbeğini kaşıyıp duran kırolar gibi gören zihniyet geliyor. Sırf illet olsunlar, millete hakaret edebiyatına yeni sayfalar ilâve etsinler, cuntacılara medhiye düzüp, kaatillerine bir kere daha âşık olsunlar diye yapacağım bunu.
Bu akşam inadına, Sezen Aksu’ya “Sazan” yakıştırması yaparak espri kabiliyetini isbat eden adamın inadına bir güzel Sezen Aksu dinleyeceğim.
Gün gerekçe günü değildir, gün, suyun akarını bulma günüdür. Bu su akarına gider beyler…
Türkiye’nin seçimi hayırlı olsun.

A. Turan Alkan’dan derleme..

Çeşitli Makale ve Yazılarım için:
http://www.turklider.org/TR/DesktopDefault.aspx?tabid=1583 da ” Haluk Cangökçe Gözüyle”

Araç çubuğuna atla