TERÖRLE MÜCADELEDE SON BİR AYDA ALINAN MESAFE, GEÇMİŞ TARİHTE ALINMADI…

Perşembe, Ekim, 2011
409
Ana Sayfa ·Bana Göre ·TERÖRLE MÜCADELEDE SON BİR AYDA ALINAN MESAFE, GEÇMİŞ TARİHTE ALINMADI…

TERÖRLE MÜCADELEDE SON BİR AYDA ALINAN MESAFE, GEÇMİŞ TARİHTE ALINMADI…
Bir dönem de, örgütün beli kırılmış gibi algılandı ancak kullanılan bazı yöntemler hukuk ve insanlık dışı olduğu için uzun vadede ters yönde sonuç verdi.
Çünkü istismara çok açıktı…
Nitekim karşı propagandanın etkisiyle bu dönem de “bir zulüm dönemi” olarak bölge halkının zihnine yer etti ve örgütü besleyen, halkı devletten soğutan onlarca neden üretti.
Şu an yapılan ise hukuk sınırları içerisinde, devletin kararlılığının gösterildiği, gerçek anlamda bir terörle mücadele.
Alınan mesafe bu yüzden tahminlerin ötesinde.
Bölgede ilk defa hava bu derece olumlu esiyor.

İnsanlar KCK’dan bıkmış ve yapı darmadağın edildikçe “oh” çekiyorlar.

KAYA VE ES ETKİSİZLEŞİNCE….
Hakkari PKK için çok özel bir noktaydı.
Türkiye’nin Gazze’si haline getirilip, uluslararası müdahale senaryolarından tutun, özerkliğin mini uygulamasına kadar pek çok yöntem denendi.
Çünkü Hakkari’de kopmuşluk hali vardı.
Devletin esamesi okunmuyordu.
Sebebi de şehir merkezine 30 kilometre mesafedeki Kavaklı Kampı’nın yaydığı dehşetti. Bölgede görev yapan devlet görevlileri kampın yok edilmesi için neredeyse yalvardı ama ismini Ergenekon’dan Balyoz’dan bildiğimiz General Gürbüz Kaya ve Zeki Es oradaydı.
İkisinin etkisi kırılınca Kavaklı Kampı imha edildi.
PKK’lıların internette dokunulamaz ilan ettikleri göz bebekleri artık yok.
Onlar artık Ergenekon tutukluları ve yargılanıyorlar..
Balık hafızalılar için Gürbüz Kaya ve Zeki Es’in dönemini bir hatırlayalım..

Tümgeneral Gürbüz Kaya…Hakkari Tümen Komutanı!..
Bir zamanların, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ kadar meşhur bir komutanı. 
Onun döneminde Aktütün, Gediktepe ve Hantepe’de ki saldırılarda 42 asker şehit oldu..

3 Ekim 2008: Hakkâri/ Şemdinli’de, Aktütün karakolu basıldı; 17 asker şehit oldu.

27 Mayıs 2009: Hakkâri, Çukurca-Hantepe’de mayın patladı; 7 şehit. Önce bu mayını PKK’lıların patlattığı yorumları yapıldı. Ama sonradan, Tuğgeneral Zeki Es ile Tümgeneral Gürbüz Kaya’nın konuşmaları internete düşünce, sorumlunun Zeki Es olduğu, Kaya’nın da ona, “Hiç önemli değil. Kahrolacak bir şey yok. Burada hayatımızı ortaya koyup mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin içinde birileri ufak tefek hata yapacaktır…” dediği anlaşıldı. (İnsanın kanını donduran kasetleri http://www.haberayna.com/Dinlerken-kaniniz-donacak_10905.html dan dinleyebilirsiniz)

19 Haziran 2010: Hakkâri, Şemdinli-Tekeli karakoluna bağlı Gediktepe’de 11 şehit verildi. Önceden Tekeli karakolu ve tabura bağlı Gediktepe üst bölgesine saldırı yapılacağı ihbarı alınmıştı. Gürbüz Kaya, ateş edilmemesini “Çoban sandık” sözleriyle açıkladı.

20 Temmuz 2010: Hakkâri, Çukurca-Hantepe’de, PKK saldırısında 7 askerimiz şehit oldu. Saldırıdan kurtulan er Yusuf Kılıç’a göre, taburu koruyan 50 askerin bulunduğu iki mevzi daha önce boşaltılmıştı. Bu saldırıdan sonra, insansız hava aracı Heron’larla ilgili bilgiler ve görüntüler internete düştü. Heronların, PKK’nın eyleme hazırlandığını daha önceden tespit ettiği ileri sürüldü. Bazı ihmaller ortaya çıktı.
(Hantepe saldırısında şehit olan evlatlarımız keklik gibi avlanırken, insansız hava taşıtlarının çektiği görüntüleri birileri ile oturup seyretmişti
Bir savaş filmi veya bilgisayar oyunu seyreder gibi sadece bakmışdı. Teröristler saatler süren intikal, saldırı ve çekilme sırasında hiçbir müdahaleyle karşılaşmamışlardı hani!.)

Bu dört olayda toplam 42 şehit verildi. Bölgeden sorumlu olan kişi, Hakkâri 3. Taktik Tümen Komutanı Gürbüz Kaya’ydı.
(Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şûra’da, askerlerin ısrarla terfi etmesini istedikleri 3 general arasında Gürbüz Kaya da vardı)

Terörle mücadele Özel Kuvvetler’e emanet artık….
Terör örgütü PKK ile mücadelede yeni bir stratejinin adımlarını atan Türkiye, sınır bölgesini bordo berelilerin komutanlığını yapmış generallere emanet etti…

HALUK CANGÖKÇE…  13 Ekim 2011

Araç çubuğuna atla